Tuinaanleg sierbestrating Lisse

Sierbestrating

Wij helpen u graag bij de bestrating van uw tuin

Tuinaanleg sierbestrating Lisse

Sierbestrating

Wij helpen u graag bij de bestrating van uw tuin

10+ 

Jaar ervaring

400+

Tuinen ontworpen

8.7

Waardering van klanten

Op zoek naar (sier)bestrating voor uw tuin?

Sierbestrating is iets wat in elke tuin voorkomt. Er zijn erg veel verschillende soorten stenen en mogelijkheden. Wij werken met hoogstaande kwaliteit materialen die wij kunnen leveren voor een scherpe prijs!


Bart Grisnich Hoveniers helpt u graag bij het aanleggen van (sier)bestrating in uw tuin. Onze hoveniers zullen er voor zorgen dat uw bestrating netjes en secuur wordt uitgevoerd. De bestrating in uw tuin bepaalt immers voor een groot gedeelte de uitstraling van uw tuin.

Wij geven u graag advies en informatie over de (sier)bestrating in uw tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Verschillende soorten (sier)bestrating

Trommelstenen

Door het trommelen krijgt de betonsteen een klassieke uitstraling. Er zijn meerdere soorten van trommelen welke elk voor een eigen karakter zorgt. De trommelsteen is er in veel maten en kleuren. Kunt u niet kiezen tussen de maten, dan zijn er altijd nog de wildverbanden, welke uit meerdere maten bestaan.

Ongetrommelde stenen

Als u het getrommelde te rommelig vindt, dan zijn er altijd nog de ongetrommelde stenen, met een strakke afwerking. De betere kwaliteitsstenen hebben een splintervrije toplaag zodat het beschadigen tot een minimum beperkt wordt.

Deklaag stenen

Een deklaag steen heeft zijn kleuren alleen in de toplaag zitten. Dit betekent dat de kleuren langer mooi blijven, maar de prijs niet te hoog is. Ook zijn er deklaag stenen met een toplaag van natuursteen. Hierdoor hebt u een natuursteen look voor een betonsteen prijs.

Betontegels

De betontegels beginnen bij de maat 30×30 en groter. Een veel gebruikte maat is 80×80 en 100×100. De tegels kunt u vergelijken met de bovenstaande ongetrommelde- en deklaagstenen, met het verschil dat ze veel groter zijn.

Gecoate tegels

De gecoate tegels zijn onderhoudsvriendelijke tegels. Door het coaten blijft de tegel mooi op kleur, en hecht er slecht vuil aan vast. Er zijn zelfs leveranciers die dit 10 jaar garanderen (vraag naar de voorwaarden). De gecoate tegels zijn ook leverbaar in wildverbanden, de grootste maat is 60×60.

Opsluiting

Opsluitingen zorgen er voor dat de bestrating netjes op zijn plaats blijft liggen. Voor elk gebruik is er een andere opsluiting. Wilt u beplanting iets hoger dan de bestrating, dan zijn er sier palissades tot een hoogte van 50 cm (voor hoger zie betonelementen).

Bezande klinkers

Gebakken klinkers zijn wel de oudste nog gebruikte vorm van bestraten. Deze klinkers zijn kleurecht en worden mooier naarmate ze ouder worden. Met dit product koopt u een steen voor het leven.

Onbezande klinkers

Onbezande klinkers zijn bijna gelijk aan de bezande klinkers. Het grootste verschil zit hem in het feit dat de loopzijde glad is, zodat het een oudere uitstraling geeft (alsof het al jaren is gebruikt) hierdoor is het ook makkelijker schoon te houden.

Split

De naam split staat voor hoekig grind. Split is er in diverse maten en kleuren bijv. Basalt, Yellowsun, Ardenner grijs, Flachkorn, Icy bleu, etc. Split is leverbaar in 20 kg zakken, mini-bags, big-bags en eventueel los gestort.

Grind

Grind is altijd rond. Verder is grind er in vele kleuren en maten. Enkele soorten die wij voeren zijn; Limburgs wit-grind, Taunus geel, Carrara, etc. Grind is leverbaar in 20 kg zakken, mini-bags, big-bags en eventueel los gestort.

Toebehoren

Grind en split kunnen voor meerdere doeleinden gebruiken worden, van het vullen van een vijver tot het maken van opritten en tuinpaden. Om het grind / split op zijn plek te houden, zijn er meerdere toebehoren. Om te zorgen dat het grind niet in de grond verdwijnt, is het het beste om eerst een grond- of anti-worteldoek neer te leggen, en hierop het grind / split te leggen. Voor het opvangen van de zijkanten van de paden zijn er diverse opsluitingen, hierbij kunt u kiezen uit betonnen, kunststof en houten afscheidingen. Om het grindpad makkelijker te kunnen betreden of om er met een auto over te kunnen rijden leveren wij grindplaten. Deze grindplaten kunnen aan elkaar worden geschakeld om zo een betere stevigheid te krijgen.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn er in vele materiaalsoorten bijv. blauw hardsteen, Travertin, Graniet, Basalt, Spotted bleu enz. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Flagstones

Een Flagstone wordt gekenmerkt door zijn grilligheid aan vormen. De Flagstones hebben een gevarieerde dikte, het mooiste wordt de bestrating als de bestrating wordt ingevoegd met een uithardend voegmiddel.

Keien en brokken

Voor de rotstuinen en als decoratie in de tuin is er een groot assortiment natuursteen brokken en keien.

Kinderkoppen en kasseien

De kinderkoppen of ook wel kasseien geven een oude uitstraling aan uw tuin. U kunt ze gebruiken voor terras en oprit of voor het maken van muren en afscheidingen.

Beton elementen

Stapel- en muurelementen

Voor het verhogen van borders, en het maken van afscheidingen, zijn er vele stapelelementen in meerdere kleuren en maten. Het grote voordeel van betonelementen is de maatvastheid, hierdoor kunt u de elementen verlijmen en hoeft u niet te metselen, wat het verwerken hiervan veel makkelijker maakt.

Natuursteen elementen

Stapel en muurelementen zijn er in vele maten. U kunt kiezen uit strakke elementen, maar ook uit hele grillige elementen. Omdat het een natuurproduct is zijn de maten niet zo vast als bij de beton elementen. Als de stenen wat meer van maat verschillen, dan zult u het moeten metselen.

Afdekranden

Als extra afwerking voor de muurtjes zijn er meerdere soorten afdekranden.

Wat klanten over ons zeggen

Zij leveren vakwerk.Fam. van Delft

Goed meegedacht in het voortraject. Mooi resultaat geworden. Klantvriendelijk!


Fam. Weststrate

Goed advies en service, vakwerk in tuinaanleg, geen gezeur.


Fam. Vreeken

Veelgestelde vragen

Wat is jullie werkgebied?

Het ontwerpen en de aanleg van tuinen verzorgen we vooral regionaal vanuit Lisse (Bollenstreek) en een straal van ongeveer een uur rijden daarbuiten. Komt u uit de omgeving van Amsterdam - Den Haag - Haarlem dan valt dit in ons werkgebied.


Kunnen jullie ons ook helpen bij de aanleg van onze tuin?

Het team van Bart Grisnich Hoveniers helpt u graag met het ontwerpen en aanleggen van uw tuin, veranda of overkapping, erfafscheiding en bestrating. Bekijk het complete overzicht van onze diensten.

Wat kunnen we verwachten bij een eerste afspraak?

Het doel van een kennismakingsgesprek is allereerst natuurlijk kennis maken. Uiteraard gaan we ook kijken wat uw wensen zijn en wat wij voor u kunnen betekenen.

Gratis offerte 3d tuinontwerp

Offerte aanvragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button. We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Aan de hand van uw wensen en onze kennis maken wij voor u, indien nodig, een 3D tuinontwerp en een vrijblijvende offerte.